lördag 15 maj 2010

Thaiwok med skaldjur



Vi bor väldigt nära några riktigt bra asiatiska livsmedelsbutiker. Där har jag shoppat loss bland kryddor och konstiga burkar med inlagda chilifrukter. Det här receptet hittade jag på, vilket var lite vågat med tanke på att vi hade flera gäster på middag. Men gott blev det! :)

Johannas thaiwok för 6 personer

Ett pkt scampi ca 1 kg
Ett pkt bläckfisk (4 st bläckfiskar, skärs i ringar)
2 röda chilifrukter, urkärnad och hackad
3 pressade vitlöksklyftor
2 lime
Minst 1 kruka koriander
Olivolja
salt


Fräs chili och vitlök i olja i en stor wokpanna. Sväng ned scampin och bläckfisken och rör om emellanåt. Salta. Vid servering strö över rikligt med koriander och pressa över limejuice.



Jag serverade det hela med wokgrönsaker men man kan ta vad man känner för.
Smaklig spis!

~Johanna

Inga kommentarer: