torsdag 6 augusti 2009

Körsbärsmarmelad med choklad och rom


Det här receptet hittade jag på Tasteline. Det låter mumma! Plockade 2 L körsbär hos vännerna Petter och Lulu för ett tag sedan. Kanske ska tina bären och göra marmelad! :)

1 kg
körsbär
0,5 st
vaniljstång
1 paket
syltsocker
2 tsk
vinsyra
150 gram
mörk choklad
3 msk
mörk rom

Tillagning
1. Skölj och kärna ur körsbären. Snitta vaniljstången och skrapa ut fröna med en kniv.2. Blanda bär, vaniljstång, med syltsocker och vinsyra i en kastrull och koka ihop i ca 10 minuter. 3. Lyft bort kastrullen från spisen och skumma noga med en hålslev eller en stor sked. 4. Finhacka chokladen, rör ner den och romen i den varma sylten. Rör tills chokladen har smält. Det är viktigt att sylten inte är för varm när chokladen rörs i, då kan chokladen skära sig.5. Ställ upp väl rengjorda burkar. Fyll dem ända upp till kanten. Förslut och förvara dem svalt.

Inga kommentarer: