Här kommer en receptskiss;
Mammas lax med svamp- och parmesantäcke
En halv laxsida ca 1 kg
2 hackade gula lökar
1 pressad vitlök
Ca 200 gr riven parmesan
4 dl hackad svamp tex champinjoner, trattkantareller eller blandsvamp
Smör att steka i
Salt och peppar
Sås (som jag hittat på)
2 dl av röran ovan
2 dl vitt vin
2-3 dl grädde eller mjölk
2 msk maizena
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg laxen i ugnssäker form
Fräs lök och svamphacket med vitlök tills det får fin färg. Rör ihop med osten och lägg nästan allt över fisken, men spara lite av röran till såsen. Salta och peppra. Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Häll den sparade röran i en kastrull. Red till sås med vin, grädde och maizena. Krydda med salt, peppar och ev soja.
Servera med pressad potatis och haricots vertes. Mums!!!
1 kommentar:
ser väldans gott ut och spännande med svamp till lax...
Skicka en kommentar