tisdag 9 juni 2009

Marmelad


Ingredienser


1/2 kg morötter


1/2 kg rabarber


2 dl vatten

1/2 kg hallon


1 kg Dansukker Syltsocker


Skala morötterna. Riv dem grovt. Skölj och rensa rabarbern och skär den i centimeter tjocka bitar. Häll morötter, rabarber och vatten i en kastrull och sjud under lock i 10 minuter. Rensa och skölj hallonen. Tillsätt hallon och syltsocker i grytan och koka i ytterligare 2-3 minuter. Ta kastrullen från värmen. Skumma väl. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara kallt.

Det här måste ni prova, den blev sååå god! Jag som älskar rabarber har nu också provkokat en sats till för att försöka få mer rabarbersmak. Då tog jag 1 kg rabarber och 250 g morötter men annars samma. Mums blev det!

1 kommentar:

Diana sa...

Jag vill också vara huslig! Det såg redigt gott ut också!