onsdag 13 maj 2009

Banankaka!

När man pluggar behöver man peppa sig med något sött. Här kommer ett recept från Bondhustrun som jag en gång hittade via matbloggen Tre tjejer i köket

100 g smör - typ rumsvarmt, 3 dl socker ...rör ihop!

2 ägg och 4 msk gräddfil/filt. Tillsätt till smörsockergeggan.

3 dl mjöl (dinkel funkar fint),1 tsk vaniljsocker,1 tsk bikarbonat. Blanda de torra ingredienserna i en skål, rör sedan ner dem i den kletiga blandningen.

2 bananer - så bruna som möjligt. Mosa dem, rör ner i smeten.

Ev några bitar choklad i smeten, det brukar jag ta!

Häll smeten i smord och bröad form, grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, cirka 45 minuter. Kan ta uppåt en timme.Den blir brun och fin. Jag brukar lägga på folie efter 30 min så att den inte blir för mörk ovanpå. Ett tips är att "bröa" formen med riven kokos, det passar bra till banansmaken.

Bon appetite!

1 kommentar:

Jeanette Wallén sa...

Ååååh, det där såg ju supersmarrigt ut! :P