torsdag 25 december 2014

Lapptäcke

Vår lilla Hedvig har fått en kusin. Kusinen fick ett lapptäcke. Ni ser temat, jag gjorde ganska många lappar. Fina färger ihop tycker jag.

Kram på er!

Docksängkläder

Julklapp till Johans 2,5-åriga brorsdotter. Vändbart täcke och kudde till docksäng eller dockvagn. Fotade det dock ostruket,  ja ja. Hon blev väldigt glad i alla fall!

God fortsättning!

tisdag 16 december 2014

Pillfiltar

Sytt två små julklappar. Uggeltyg på ena sidan och gosig velour på andra. Läst mycket om huruvida de små lapparna skall vara öppna eller stängda. Jag är själv inte särskilt orolig men eftersom det tydligen varit incidenter då bebisar snott in fingrarna i öglorna så de blivit blå,  så tar jag ingen risk. För den ena är en present. Detta är verkligen trygghetsnarkomanernas land...  :)

Hoppas på fler syprojekt innan jul.

Ha en bra dag!

onsdag 3 december 2014

Blöjfodral

Jag har länge tänkt att jag ska sy ett blöjfodral med plats för blöjor,  tvättsservetter,  påsar och kanske ett underlägg. Fick tips om instruktioner hos ullranbullran. Tyvärr har hon använt samma tyg/färg till fodralets alla sidor så. Det kan vara lite svårt att följa. Men mitt tips är att lägga alla delar som. Om. Man skulle ha fodralet öppet. Sen lägga utsidan med sitt yttertyg nedåt, över resten,  som att täcka en öppen bok. Och så låter man det finnas kvar en liten slits att vända det hela ut och in igenom. En sista söm runt allt ihop ger verkligen en bättre finish. Då syr man samtidigt igen slitsen. Jag valde att använda kardborrband istället för tryckknapp. Så man kan variera storleken lite beroende på hur mycket man stoppat i.

Hoppas du blir inspirerad!

~Johanna

måndag 1 december 2014

Första advent

Jaha,  det blev ingen novemberbebis och vi fortsätter att gå i väntans tider! I första hand i spänd förväntan att få träffa pyret och i andra hand att bli av med alla graviditetsrelaterade krämpor! ;) Händerna är besvärligare än någonsin pga karpaltunnelsyndrom men det är tur jag har Johan som assisterar mig.

Idag adventsmyste vi med lite brunch hemma och en kort sväng på skyltsöndagen. Högtiden här i Nora är som bäst nästa helg med en större klassisk gammaldags julmarknad! Jag hoppas dock innerligt att vi är upptagna med annat då...

Idag gjorde jag en lite julgrupp med hyacinter,  juleld och fetknopp. Och en massa mossa och lav. En och annan kanelstång, stjärnanis och julkula också.

Jag önskar er en härlig december! Det är en av mina favorittider på året.