onsdag 21 oktober 2009

Viktor 18




Kortet till den adra sonen Viktor fick gå i gröna toner, hans favortifärg. Han gillar också att sjunga och tycker mycket om djur. Här blev det en total liftning av kortet jag gjorde till min svägerska härmdagen. Men det tog sig ändp ett annat uttryck. Snygg fågel tycker jag!
Jag dekorerade baksidan lite mer bara för att jag råkade få lite chalk i mitten och det gick ju inte ann. Kanterna har jag sytt på symaskinen!
Kram och hej!
~Johanna

tisdag 20 oktober 2009

Martin 18

Beställningskort som var riktigt kul att göra. En arbetskamrat har tvillingsöner som fyller 18 snart. Nog för att de är tvillingar, men tydligen ganska olika. Jag fick en liten lista med deras egenskaper. Jag tog fasta på att Martin här gillar hårdrock och film. Har precis köpte coola stämplar som passade in. Filmrullen är lätt embossad. Det är en nestis från Spellbinders.



Rock 'n roll out there!
~Johanna

måndag 19 oktober 2009

Höstigt kort till jubilar

Beställning av arbetskollega. Det är så kul att få beställningar, mera mera!!! Höstfärger till en 50-årsjubilar vid namn, ja, Magnus! Jag tog lite vad jag hade. Jag ville inte göra det för mörkt så det fick lättas upp av gult och orange. Tyckte inte det passade med någon stämpel eftersom namnet och 50 skulle stå ganska stort. Men nästa gång blir det en tårta!

Hur brukar du göra för att dina kort ska bli lite mer... 'manliga'? Jag har ett coolt kill-kort på kut men jag vågar inte visa det än. :)


Over and out!
~Johanna

Lisa 30


Min kära svägerska har precis fyllt 30. Till paketet gjorde jag självklart ett kort. Det här känns ganska mycket jag. Färgglatt och det händer mycket i kortet. :) Fågeln är urklippt ur en bok som jag köpte på antikvariat enkom för att använda till pyssel.
Natti natti!


lördag 17 oktober 2009

Gott och blandat!

Tackkort med ruta upphöjd av distanskuddar. Ohämmat inspirerad av en video på you tube med Starofmay aka Kristina Werner som är en stor inspiratör i kortvärlden. Fjäril från Reprint, köpt på Skapa Hobby på Hornsgatan. Jag har embossat den och haft på glitter.


Lite annorlunda kort med annorlunda stämplar. Kan inte bestämma mig för om jag gillar det eller inte. Stämplarna är lite svåra att använda, en massa lyktor av olika slag, men så coola att jag inte kunde låta bli! Distressruta fast gjord med vanliga stämpeldynor och sminksvamp.


Clearkort. Lekte lite. Egengjorda blommor och sydda stjälklar av floss.


Ett snabbt kort med motiv som jag hade liggande. Bra att ha kort. Använt min kära Epic-six så klart! :) <3<3<3


Det här blev jag riktigt nöjd med. Undrar vad det är som gör att man tycker att en grej har det lilla extra? Här är det nog en kombination av små detaljer som gör det. Det fina hjärtenålen är från Stockhome. Stjälkarna urklippta lite på känn.


Här gäller té, filtar, värmeljus och dunsockar. Brrr! Ha det gott i höstkylan!

~Johanna

fredag 16 oktober 2009

Gladkortet




Här är kortet som lille Nils fick av min arbetskamrat på hans 6-årsdag. Hon blev rörd och det gjorde mig glad. Jag blev faktiskt löjligt nöjd med kortet. :) Satt en lång stund och pulade med det!

torsdag 15 oktober 2009

Äppel päppel pirum parum




Jag har faktiskt vågat mig på ny teknik och köpt distressdynor som jag lekte lite med förra veckan. Jag färgade in papper och använde perfect pearl mist på. Gjorde även så kallade distressrutor och gjorde bakgrundsmönster genom att stämpla med bubbelplast.

Så har jag klippt ut äpplen och fäst med distanskuddar. Ganska effektfullt men väldigt enkelt! Prova! :)

Ciao!
~Johanna

Jo jag lever!

Men jag har varit magsjuk och hemma från jobbet. Inte gjort ett jota på 3 dagar, urtrist! Igår fotade jag lite nya alster så det kommer upp lite på bloggen framöver, så håll utkik! :)

fredag 9 oktober 2009

Glad!

Igår fick jag en beställning på ett kort till min arbetskamrats barnbarn. En liten busig kille som fyller 6 år. Han gillar rymden, dinosaurier och blått och rött. När jag gav kortet till hans mormor idag så blev hon så rörd att hon fällde en tår. Tänk vilken uppskattning! Det värmer i hjärtat!

Jag lägger upp kortet i helgen. Hann både fota och filma snabbt i morse.
I helgen är det meningen att jag ska försöka ge mig på att sy kläder till ett bröllop jag ska på om 2 veckor. Vilken dum idé. Jag som är så slarvig när jag syr, plus att jag aldrig sytt kläder. Oj oj. Men det blir spännande! Som tur är har jag lite andra plagg i reserv om det skulle gå åt pipan. Ha ha!

Thank God It's Friday! Kram på er.

~Johanna

torsdag 8 oktober 2009

En pojke

Stämpel från Space age. Alfabet rockstar. Till en liten nyföding!
Beställt av arbetskamrat. Natti natti!

tisdag 6 oktober 2009

Skiss



Jag har svårt att koncentrera mig på möten och föreläningar om jag inte får klottra samtidigt. Det här mynnade klottret ut i idag, på en servett. Jag tror jag ska använda det här som skiss till en tavla. Har sett en liknande underbar tavla hos Badanka.

Efter jobbet blir det träning och senare ikväll ska jag börja titta på mönster till en kjol och topp. Jag ska på bröllop i slutet av månaden och vet inte vad jag ska ha på mig! Allt i butikerna känns svart eller grått nu. Och många klänningar jag provat är oanständigt korta... Så nu blir det ett syförsök! Ciao!

fredag 2 oktober 2009

Till en änkling

Det är alltid svårt att veta vad man ska skriva när någon gått bort. Känslan i det här kortet är ganska fridfullt. En av mina föräldrars vänner har gått bort efter en lång tids sjukdom och detta ska jag skicka till hennes man. Vi tänker på honom.

torsdag 1 oktober 2009

Höstkort! Med video igen! :)





2 liknande kort. På den med scallope-kant sitter det lilla runda motivet på insidan och när man öppnar blir det alltså ett hål i framsidan. Och på den andra kan man snurra motivet. Kolla filmen! :)

Shoppat!!!

På Scrapparazzi hade de en massa härliga papper bla från Graphics 45. Nu plötsligt kom lusten att göra julkort! Kolla själv, mumma!





Från webbutiken Oppio scrapbooking landade detta paket med härliga stämplar från Tim Holtz och Inkadikado. Passar bra till embossing och distressrutor. Jag har provat! :) Fina band och embossingplattor också. Härligt pyssel i helgen.